Публикувано на 09.10.2015 / 12:35

Варна – градът на страха

dochev

Пламен Дочев

Пламен Дочев е варненeц и автор в сайта varnahot.bg.
Публикуваме неговото мнение за предизборната обстановка във Варна:

Февруари месец 2013 г над 70 000 варненци излязоха на улицата провокирани от високите сметки за тока. Сметките бяха само капката която преля чашата на търпението на иначе гордите варненци. Цяла седмица новините на телевизиите започваха от Варна. Картината с десетките хиляди варненци стресна политиците и уж всесилния тогава премиер и то с право. На всеки политик му беше ясно, че ако парламентът беше тогава във Варна щеше да бъде пометен. На варненци им беше дошло до гуша градът им с години да бъде изцеждан и ограбван от мафията под благосконния поглед на поредното правителство и поредния премиер.

Страхът от протестиращите десетки хиляди варненци принуди премиера Борисов по спешност да излее десетки милиони за булеварди в града само и само да тушира напрежението, но искрата вече бе запалена и правителството му беше пометено. Пометен бе и несменяемия дотогава кмет Кирил Йорданов. Настана изборно време за Варна! Вместо да се срещне с варненци и да се запознае с проблемите им и с причините на недоволство премиерът Борисов им натресе послушен и протежиран софиянец за кандидат кмет на града. Въпреки впрягането на ресурсите на цялата държава и на ГЕРБ един никому неизвестен доктор / Бозов / без никаква партия зад себе си без малко да спечели извънредните избори за кмет в града. 2000 гласа спасиха кандидата на ГЕРБ Портних от провал.

Две години по-късно освен новия кмет, напудрения център и новия фонтан промяна в модела на управление на града няма. Едни и същи фирми “усвояват” обществените милиони по съмнителен начин. Едни и същи апетити за застрояване на Морската градина и на Чайка и никакви реални инвестиции в града! И отново започва битката за управлението на Варна! Отново премиер е Борисов и отново кандидатът му за кмет е същият! Подходът към варненци също е без промяна: Ударно и безидейно наливане на милиони левове в лъскане на лицето на града без ни най-малко усилие за диалог или дискусии с варненци за бъдещето и за проблемите на Варна.

Опиянен от изсипаните от държавата милиони и с подкрепата на местния октопод кандидат кмета Портних демонстрира рядко срещано пренебрежение към критики, въпроси и избягва всякакви опити за диалог. Основната арена на изяви му е фейсбук.Там където може да контролира и цензурира всичко. Манията му за тотален контрол над всичко и страхът от евентуални срещи с недоволни варненци доведе до Портних до паническо криене от публични дебати, предварително обявени пресконференции или срещи с варненци! Никой и никъде не може да засече кмета и то в разгара на предизборната кампания.

Страхът от евентуално недоволство дори и в интернет се потушава ударно от преторианска армия платени “фенове” на кмета. Но дори и те не могат да потушат недоволството от бездействието на кмета по болезнени въпроси за варненци като строителството в Морската градина. Някак съвсем случайно именно сега и най-свободолюбивата и голяма варненска група във фейсбук беше изтрита. И то именно след поставяне на корицата си на колаж с кмета Портних и един невинен фикус. Който и да е решил по този начин да се справи с варненци дълбоко греши. Каузата за прозрачно управление, свободна от строителство Морска градина и свободен от мафията град ще се защитава от варненци още по-пламенно. Гражданското общество във Варна няма да спре борбата с октопода!

КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ВАРНЕНЦИ?

КОЙ ИСКА ДА ЗАГЛУШИ ГЛАСЪТ НА ВАРНЕНЦИ?

КОЙ ИСКА ДА ПРЕВЪРНЕ ОТНОВО ВАРНА В ГРАД НА СТРАХА?

Ще го допуснем ли? Дали и този път варненци ще се подлъжат по цветенцата и асфалта, за да оставят пак мафията да владее града? Ще се примирим ли или ще покажем, че с мнението и гласът на варненци трябва всеки да се съобразява!

ЗАЩОТО НАДИГНЕ ЛИ СЕ ВАРНА – ЩЕ СЕ ЗАПАЛИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!

Коментари 2 за
“Варна – градът на страха”

  1. Олег казва:

    Пламен Дочев е платения шишко на Коцето Сапуна. Мнението му струва по-малко от престояла баница.

  2. Денислава казва:

    Трудно ми е да повярвам вече какви неща чета тук. Сега публикувате и материали на миньоните на Костадин Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>