Публикувано на 27.08.2015 / 9:35

Кърджали, Атака подкрепи ДПС

Партия „Атака“ е подкрепила за председатели на избирателни комисии представители на ДПС.

mestan i volenПредставителите на националистите са гласували „за“ шефове на тези комисии в Черноочене и Ардино. Мотивът им бил, че ДПС е най-влиятелната партия в Кърджалиаско и е редно председателите на комисии да бъдат техни представители.

Точно обратното е мнението на повечето от другите партии. Логиката е именно, защото ДПС е най-влиятелната, ръководствата на комисиите да бъдат поверени на други участници в изборите, за да може да има контрол.

Кметът на областният град Хасан Азис пък възпрепятствал регистрацията на около 50-тина от общо 100 села в областта, като отказвал да издаде заповед за провеждане на директен избор за кмет. По закон вече населени места с под 100 души ще могат да си избират кмет, което обаче очевидно не е по вкуса на властващата там партия.

За скандалното поведение на кмета на Кърджали Хасан Азис регионалният министър Лиляна Павлова уведоми премиера и се закани да сезира прокуратурата.

Коментари за
“Кърджали, Атака подкрепи ДПС”

  1. marin казва:

    ДО КОГАЩЕ ГО ТЪРПИМ ТОЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>