Публикувано на 27.08.2015 / 12:55

Кърджали, кметът Хасан Азис може да бъде даден на прокурор

Кметът на Кърджали Хасан Азис нарушавал закона, като отказвал да издаде заповед за провеждане на директен избор за кмет в около 50 села, става ясно от стенограмата на заседанието на правителството. От ЦИК информирали за това Лиляна Павлова като министър на МРРБ. Тя повдига въпроса на заседанието на кабинета.

azis hasan

Хасан Азис – кмет на Кърджали

По закон кметът на общината бил длъжен да издаде такава заповед за селата с над 100 жители. Хасан Азис обаче го направил за половината, а за останалите отказвал.

Населените места в община Кърджали са 118 и в 94 от тях ще се гласува, които отговарят на условията на закона, каза в „Преди всички“ Хасан Азис и подчерта:

Има нещо, което трябва да се разбере от МРРБ, те със сигурност много добре знаят, особено Лиляна Павлова, затова, че има разлика между постоянен адрес и реално живущите хора. Това е нещо много специфично, особено за района на Кърджали. В община Кърджали от тези 118 населени места, тези 94 кметства, които са, ще ви кажа, че в 11 от кметствата, които са в Кърджали, броят на реално живущите хора е под 30 души. Има нещо, което трябва да се подчертае и то е във връзка със Закона за административното и териториално устройство на България, където се посочва къде и по какъв начин могат да се създават кметства. В 46 от тези кметства нямаме нито една сграда, която да се приспособи или да се предостави на бъдещия кмет.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>