Публикувано на 31.08.2015 / 15:48

Пловдив, БСП издигна Георги Гергов за кмет на местни избори 2015

Георги Гергов е кандидатът за кмет на Пловдив от БСП, реши днес следобед Ввсшият партиен форум на пловдивските социалисти – Конференцията. Делегатите застанаха зад своя лидер в явен вот. 143 гласа получи председателят на БСП в Пловдив и областта. За другия кандидат – доц. Кирчо Атанасов гласуваха 32-ма делегати на форума. Останалите трима номинирани се оттеглиха преди провеждането на вота.

gergov
.„Аз съм от хората, които изповядват максимата „Трудното днес, невъзможното утре”, заяви Гергов и декларира категорично своята цел: „Да бие!”, а залата го аплодира. Той подчерта, че влиза в предизборната надпревара със собственото си лице, без да щади сили и с увереност, че това ще донесе позитиви за БСП. Не съм страхливец и не съм за отстрел, заяви Гергов и допълни- Тепърва ще видите!

Оспорвана битка в Пловдив

Останалите претенденти за кметския пост в Пловдив са досегашният кмет Иван Тотев от ГЕРБ, напусналият ГЕРБ и подкрепен от РБ депутат Здравко Димитров – Зико, лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева и бившият кмет и настоящ депутат от ПФ Славчо Атанасов.
Битката за кметското място в града за много кратко време от предизвестена се превърна в такава с непредвидим край. От около две седмици смятаният за безспорен лидер кмет Иван Тотев понася удари от различни посоки – първо съпартиецът му Здравко Димитров влезе в битката, после местната структура на ПФ внесе поредица от сигнали в прокуратурата срещу кмета за обществени поръчки, а освен това Каназирева също се очертава като сериозен играч за вота. Като за капак от две седмици в сайтовете „Блиц“, ПИК и във в. „Стандарт“ тече масирана медийна атака срещу Тотев както по линия на обществените поръчки, така и за бизнеса на майка му Роза и семейния хотел на кмета. Всичко това е придружено с „информациите“, че прокуратурата готви ареста му, и твърдения, че кандидатурата на кмета ще бъде оттеглена от ГЕРБ.

Коментари 2 за
“Пловдив, БСП издигна Георги Гергов за кмет на местни избори 2015”

  1. Пловдивчанин казва:

    Не допускайте Зико да е пред Вас г-н Гергов. Тази личност няма нищо общо с това да бъде кмет на Пловдив.

  2. Hosting казва:

    По предложение на Божидар Лукарски общините във Варна и Пловдив се даряват със собственост за 70 млн. лв., след като Георги Гергов взе контрола над дружеството без пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>