Публикувано на 07.09.2015 / 18:51

Пловдив, Реформаторския блок ще подкрепи опонента на ГЕРБ

ziko 2Коалиционните партньори на ГЕРБ от Реформаторския блок ще подкрепят независимия кандидат–кмет Здравко Димитров (на снимката), който беше изключен от парламентарната група на партията. Решението е мотивирано от издигането на кандидатурата на Димитров за кмет на Пловдив, въпреки официалното предложение от партията отново да бъде номиниран Иван Тотев.

“Не е тайна в Пловдив, че Реформаторският блок преговаря със Здравко Димитров и аз смятам, че тези преговори дори са приключили успешно“, обяви съпредседателят на РБ Радан Кънев. Във вторник ще бъде обявена официалната позиция на коалицията за местните избори в града под тепетата. От предизборния щаб на Здравко Димитров обясниха, че преговорите с реформаторите са били успешни и те ще преценят кога ще оповестят решението си.

„Водим разговори с различни политически партии. Надяваме се за Здравко Димитров да гласуват пловдивчани, които не са доволни от управлението на Иван Тотев“, каза Мирослав Беляшки, който е медиен съветник на отцепника от ГЕРБ.

Според неофициални информация, за Димитров ще работят и местните структури на партията на бизнесмена Христо Ковачки – „Български демократичен център“ (БДЦ). С организационните въпроси ще се занимава съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов, който вече е инструктирал партийните активисти.

„Все още няма официално решение на БДЦ. На заседание на ръководството на партията ще бъдат обсъдени всички кандидатури. Сред тях е и Здравко Димитров“, призна председателката на партията Красимира Ковачка.

Източник: в-к Марица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>