Публикувано на 16.10.2015 / 9:20

Радан Кънев: Варна е в центъра на пълноценна война, която мафията води срещу срещу Реформаторския блок

radan obs

Чавдар Трифонов от трибуната на Зала Пленарна

Из nakratko.bg

Оказва се, че на тези местни избори има само едни кандидати, и това са кандидатите на Реформаторския блок. И срещу тях има само един противник, и това не е нито ГЕРБ, нито БСП, нито дори ДПС, а е един народен представител от ДПС.

На последна среща преди първия тур на местния вот във Варна се събраха днес в Зала „Пленарна“ членове и симпатизанти на ДСБ-Варна. Присъстваха кандидатите на партията за общински съветници от листата на Реформатори и Патриоти – Решение за Варна, както и водачът на листата и кандидат за кмет на община Варна Чавдар Трифонов.

Добър вечер,

Имаме тема и на седмицата, и на кампанията, в голяма степен и на двете години, които отминаха, а и на няколкото, които предстоят.

Най сетне всичко е на масата.

Беше необходимо малко повече време, беше необходимо малко повече упорство, беше необходима доста работа и доста сериозни компромиси, за да се изгради необходимата мрежа от силни коалиции в цяла България, да се регистрира Реформаторския блок като единна партия, и да изградим около себе си допълнителни местни коалиции, които да ни дадат достатъчно сили, за да дойде тази седмица и последните 10 дни от кампанията, през които да стане напълно ясно какво всъщност, се случва в тази кампания.

Дълго време се разпространяваше мантрата, че Реформаторският блок ще се провали на тези избори, за да може след това ГЕРБ и ДПС да управляват безоблачно заедно. Това се разпространяваше от хора, които искат това да се случи. Тази лъжа издържа 20 дена от кампанията, нещо, което дори ме изненада. Смятах, че ще рухне по-рано.

В момента нещата са напълно ясни: Последната седмица на кампанията е посветена на компроматите, на клеветите, на черния PR, и тя е напълно еднопосочна.

В тази кампания, забележете, не присъства ГЕРБ. Те разчитат да спечелят служебно изборите и ние не можем да им се сърдим, това е тяхна стратегия.
В тази кампания, по други причини, не присъства БСП. Поради пълната вътрешна неспособност да присъства, и поради това, че е отдадена на вътрешните си войни, вместо на печелене на гласове.
Оказва се, че на тези местни избори има само едни кандидати, и това са кандидатите на Реформаторския блок. И срещу тях има само един противник, и това не е нито ГЕРБ, нито БСП, нито дори ДПС, а е един народен представител от ДПС.

Тези избори, в решаващите си последни 10 дни, минават изцяло под знака на черната кампания на Делян Пеевски срещу кандидатите на Реформаторския блок. Това е простата истина. Те са война на Делян Пеевски и медиите му срещу Реформаторския блок и, съвсем логично, срещу най-силният кандидат на РБ, който има най-голям шанс да спечели в голям областен център, във втория град на България, Чавдар Трифонов.

Войната на Делян Пеевски срещу Реформаторския блок и Чавдар Трифонов ще бележи целия период до първия тур, и повярвайте ми, тъй като ще бъде неуспешна, ще бележи и цялата седмица между първия и втория тур на местните избори.

През последните три дни в медиите на Пеевски излязоха общо 24 материала, които са срещу мен, срещу Чавдар, или срещу двамата заедно. Мислех, че за две години възможните клевети срещу мен са се изчерпали, тъй като нормалното темпо е по една – две на ден. Оказа се, че има резерв.

Когато казвам, че тази кампания ще бъде белязана от войната на Пеевски с РБ, не съм точен в две неща:

Първото е, че война няма, защото от наша страна има единствено позитивна кампания, най-позитивната, която някога сме правили. Тя е ориентирана единствено към реалните проблеми на хората, към истинските решения на тези реални проблеми, към създаването на отговорни десни политически мнозинства, без търговци в тях, към избирането на най-силните и компетентни кметове и към това местната власт в България, през следващите 4 години да бъде много по-добра от местната власт в България през изминалите 4 години.

Втората неточност: Това не е война на Пеевски срещу нашите кандидати. Това е война на всичко, което Пеевски олицетворява в българската политика и обществено пространство, срещу добрите решения, които предлагаме ние.

Всички говорим за медийния монопол на национално ниво. Но добре знаем, че не всички локални медийни монополи са в ръцете на един човек или на една партия. Но това е война на всички медийни монополи – от общинско, до национално ниво, това е война на всички господари на нагласените обществени поръчки – от общинско, до национално ниво, това е война на покровителите и организаторите на купуването на гласове – от общинско, до национално ниво, на крадците от общинските и националните бюджети. Това е пълноценна война, която Мафията води срещу Реформаторския блок.

И в центъра на тази война, през седмицата, която предстои, е Варна. Ние имаме една седмица, те имат повече, защото за компроматите няма Ден за размисъл и Изборен ден. Те ще продължат и в събота, и в неделя.

Ние имаме седмица, презa която да отстоим позициите си, да не трепнем пред тези атаки, да продължаваме да посочваме проблемите, а не хората, ние компромати няма да вадим, но нагласените обществени поръчки са там, медийните монополи са там, безумните кражби от бюджета са там, безумното и безотговорно харчене на публични средства с предизборна цел са там.

Ние атакуваме проблемите. И ние даваме решенията.

Хората, които печелят милиарди на гърба на всеки данъкоплатец от тези проблеми, харчат добър процент от тези милиарди, за да не допуснат нашата победа. Срещу тези милиарди, ние имаме нашата вяра и убеждение, че можем да работим за по-доброто и на Варна, и на цяла България.

Повярвайте ми, трудно е да се осъзнае дори, колко е важно това, което се случва във Варна в момента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>