Публикувано на 10.09.2015 / 12:15

София, Георги Кадиев ще се кандидатира за кмет, но не от БСП

„Човек трябва да се бори за мечтите си. Не трябва да се съобразява само със социология. При мен беше 90% емоция. Ако беше рационално, щях да съм го направил доста по-отдавна. Пълна летаргия, абсолютно никакво желание за промяна в София – експертна, политическа, не само от БСП, но и от Реформаторския блок например”, заяви отлюспеният червен активист.

„Бях лице на някакво друго разбиране за БСП. На хора, които не се предават, които не се крият в листите. Надявам се поне тази летаргия да се разбута малко на 25 октомври. Защото София има нужда от това нещо”, коментира Кадиев.

kadiev

Георги Кадиев за кмет на София от студиото на Нова ТВ

„Амбицията ми е категорично второ място. Единственият ми конкурент е Йорданка Фандъкова Няма да съм кандидат-кмет на БСП. Ще бъда или независим кандидат или кандидат на широка коалиция, подкрепен от много партии”.

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Георги Кадиев, който ден по-рано взриви своите с решението си да се кандидатира за кмет на столицата.

Той заяви, че основният ефект от това е да се даде алтернатива на софиянци.

Той вече е водил разговори с 10 партии и е категоричен, че няма да е кандидат на АБВ. Нямам намерение да напусна БСП, но те най-вероятно ще ме изключат. Ако получа голям шамар от хората, очевидно не ставам за политик, каза още депутатът. Днес депутатите от БСП ще гласуват тайно за изключването му от групата. Настроенията сред червените са за изключването на Кадиев.

Те ще се позовават на текст от правилата си, разписващ изключване за „системно несъобразяване с политиката на БСП“. Това ще е втори опит за изключване на Кадиев, който оцеля с два гласа в началото на юни.

Този път соцлидерът Михаил Миков публично обяви, че ще гласува „за“ изключването на Кадиев. АБВ пък обяви, че ще вземе политическо решение дали да подкрепи кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София на утрешното заседание на Изпълнителния съвет на партията.

Най-вероятно хората на Георги Първанов ще застанат зад амбициите му, но засега позицията им не е официална.

Цялото интервю гледайте тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>