Публикувано на 20.09.2015 / 11:17

София, Трайчо Трайков води листата на Реформаторите за местни избори

Бившият икономически министър в първото правителство на Бойко Борисов Трайчо Трайков ще е първи в листата за общински съветници в София на Реформаторския блок, стана ясно след края на преговорите между партиите в коалицията.

Трайчо-Трайков

Трайчо Трайков – водач в листата на реформаторите в София

Въпреки че от партията на Меглена Кунева настояваха техен представител да води листата, след като кандидатът за кмет Вили Лилков беше излъчен от ДСБ, те са склонили все пак досегашният общински съветник Прошко Прошков да остане втори.

Трети ще бъде политик от СДС, като по информация на „Дневник“ това ще бъде или досегашния съпредседател на групата на „Синята коалиция“ в Столичния общински съвет Владимир Кисьов, или доскорошният председател на СДС София Борислав Бориславов.

До избираемите места поредицата от кандидати върви в ред ДСБ, „Движение България на гражданите“ и СДС. В цялата листа за 61-местния общински съвет най-много – 20 са претендентите на партията на Радан Кънев.

Трайчо Трайков беше част от Гражданския съвет към Реформаторски блок. Предложението той да поведе листата дойде от ДСБ. Прошков беше кандидатът за кмет на „Синята коалиция“ през 2011 г., предложен от тогавашната си партия ДСБ, като след това напусна и се присъедини към формацията на Меглена Кунева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>