Публикувано на 11.08.2015 / 16:46

Хасково, партия ДЕОС издига 23 годишния Иван Господинов за кмет

“На чисто в политиката“. С това мото ще бъде обявен най-младият кандидат за кмет в историята на Хасково, а също така и на голям град у нас. 23-годишният Иван Господинов е номинация на Политическа партия Движение за европейско обединение и солидарност /ДЕОС/. Господинов е един от учредителите на движението.

haskovo ivan gospodinov

Той е роден и израснал в Хасково. Завършил е ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково и философия и социални науки в Лайципгския университет в Германия. В момента работи като учител по философия и немски език у нас. Занимава се същевременно с международни проекти в сферата на образованието. Господинов е инициатор и първи преводач-доброволец на уроците в най-голямата безплатна интернет платформа на образователната организация Кан Академия на български език.
Начинът, по който младият кандидат-кмет влиза в битката наесен е съвсем в стилистиката на ДЕОС – интересна визия на представяне на кандидатите си, набира скорост и с оригиналните прояви. Кандидатите за кметове на движението и общинските листи се подреждат в интернет в платформата “Лицата на ДЕОС“. Всеки един от тях е утвърден след номинации в интернет и последващо гласуване.

Господинов ще бъде обявен след като заедно със съмишленици утре почисти терена и паметника на Петър Берковски – председател на Хасковския революционен комитет и първия кмет на града след освобождението.
При паметника на Берковски ще се събират и подписите за регистрацията на Господинов като кандидат за кметския стол в Хасково.

Листата за общински съветници на ДЕОС от Хасково тепърва ще се реди, като в нея засега сигурен е Марин-Асен Коджаиванов – студент по история в СУ и също възпитаник на хасковската Езикова гимназия.

Източник: М. Манолова, haskovo.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>